Vi använder cookies   Läs mer

SJÖDINS SPORT RADIO-TV, Järnvägsgatan 46, 895 40 MELLANSEL Tel 0661-40162  Följ oss på: 

Historia

Familjeföretaget, Sjödins Sport Radio & TV, grundades år 1953 av Seth-Arne Sjödin som med två tomma händer började sin verksamhet själv i en Björna-koja. Seth-Arne började med att reparera cyklar och utökade senare med att även sälja nya cyklar och mopeder. Det såldes mycket på firman och lokalen blev trångbodd. 1962 fick han möjlighet att köpa huset där firman drivs idag och det var en underbar känsla att få tillgång till det och flytta in i mycket större lokaler. Under åren som gått har ett antal anställda haft förmånen att få jobba på Sjödins Sport.

En fantastisk resa från starten 1953 med köptrogna kunder, hårt arbete och en mycket förstående och hjälpsam familj. Trav och hästar har alltid stått Seth-Arne mycket varmt om hjärtat och tack vare sitt fritidsintresse så har han kunnat slita sig loss från jobbet och få lite avkoppling. Seth-Arne har även ägt egna hästar som gjort starter från Boden i Norr ända ner till Jägersro i Söder, så det har blivit ett antal resor under åren. Travintresset fanns kvar högt upp i Seth-Arnes åldern än fast han inte ägde några egna hästar sista tiden utan nöjde sig med att åka iväg på en travtävlingskväll emellanåt.  
Hör gärna av dig om du har några gamla bilder eller roliga minnen som du kan dela med dig av. Titta även under fliken "Arkiv" för att titta på artiklar skrivna om Sjödins Sport.