Vinbärsrutor med maräng

En mysig fikastund i hösttider med goda Vinbärsrutor med maräng.
Receptet enligt nedan.
Ingredienser Smeten:

50 | | g | | smör |
3 | | st | | äggulor |
2 | | dl | | socker |
1 | | msk | | vanilinsocker |
3 | | msk | | vatten |
4 | | dl | | mjöl |
2 | | tsk | | bakpulver |
1 | ½ | dl | | mjölk |
Smält smöret. Vispa äggulor med socker och vanilinsocker till en tjock smet.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i smeten tillsammans med
mjölk,vatten och det smälta smöret.
Gräddas i smord långpanna i 200o ca 13 minuter.
Tips! Använd 1 st Clas Ohlsson ugnsform.
Ingredienser Marängsmet med bär:
3 |
|
st |
|
äggvitor |
3 |
|
dl |
|
socker |
2 |
|
msk |
|
vanilinsocker |
5 |
|
dl |
|
röda/vita vinbär |
Vispa äggvitorna till hård skum. Rör försiktigt ner socker och vanilinsocker. Rör ner bären. Bred marängsmeten på den gräddade kakan. Grädda ytterligare ca 5 min.
Skär i lagomt stora rutor.
Ha en mysig höstfikastund!
Fika och njut!