Alla Hjärtansdag bakelse
![](/sites/26/content/graphics/Tillbaka_knapp2.png)
En lyckad Alla Hjärtansdag består av ett jättefång med vänlighet, många rara och vackra ord.
Sist men inte minst en Alla Hjärtansdags bakelse. Receptet enligt nedan.
![](/sites/26/content/graphics/Blandat/Allahjartansdagsbakelse.JPG)
Ingredienser Smeten:
4 | | st | ägg |
4 | ½ | dl | socker |
225 | | g | smält smör |
6 | | dl | mjöl |
3 | | tsk | bakpulver |
3 | | tsk | vanilinsocker |
2 | ½ | dl | mjölk |
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten,
tillsätt det smälta smöret och mjölken. Gräddas i smord och bröad långpanna i 200
o ca 15 minuter.
Tips! Dela smeten i 2 delar och häll den i 2 st Clas Ohlsson formar grädda i 200o ca 10 minuter.
Ingredienser Glasyren:
5 |
|
dl |
|
florsocker |
5 |
|
msk |
|
vatten |
|
|
|
|
|
Rör ihop florsocker och vatten till en slät glasyr, tillsätt ca 2 droppar röd karamellfärg.
Bred glasyren över den kalla kakan. Strö lite kokosflingor eller strössel över glasyren.
Låt stelna. Tryck ut kakor med pepparkaksmått som hjärtan eller skär kakan i lagomt
stora rutor.
Ha en trevlig Alla Hjärtansdag!
Fika och njut!