Alla Hjärtansdag bakelse

En lyckad Alla Hjärtansdag består av ett jättefång med vänlighet, många rara och vackra ord.
Sist men inte minst en Alla Hjärtansdags bakelse. Receptet enligt nedan.

Ingredienser Smeten:
4 | | st | ägg |
4 | ½ | dl | socker |
225 | | g | smält smör |
6 | | dl | mjöl |
3 | | tsk | bakpulver |
3 | | tsk | vanilinsocker |
2 | ½ | dl | mjölk |
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten,
tillsätt det smälta smöret och mjölken. Gräddas i smord och bröad långpanna i 200
o ca 15 minuter.
Tips! Dela smeten i 2 delar och häll den i 2 st Clas Ohlsson formar grädda i 200o ca 10 minuter.
Ingredienser Glasyren:
5 |
|
dl |
|
florsocker |
5 |
|
msk |
|
vatten |
|
|
|
|
|
Rör ihop florsocker och vatten till en slät glasyr, tillsätt ca 2 droppar röd karamellfärg.
Bred glasyren över den kalla kakan. Strö lite kokosflingor eller strössel över glasyren.
Låt stelna. Tryck ut kakor med pepparkaksmått som hjärtan eller skär kakan i lagomt
stora rutor.
Ha en trevlig Alla Hjärtansdag!
Fika och njut!